Avlskatte

Hunkatte - mødre til de kommende killinger

Lugwe´s Sanguine


Født September 2019

Gwennie er efter Canadiske, Amerikanske og Europæriske linier. Hun en en sprælsk og aktiv hunkat, der altid er ude på sjov og balade. Hun elsker at sidde på skulder og følge med i hvad der sker. Det er planen, at hun vil få kuld i efterår/vinter 2021.

Lugwe´s Valeria


Født Februar 2020

Valeria er efter primært Amerikanske, men også og Canadiske og Europæriske linier. Hun har en meget dyb mørk farve, som især ses i kontrast til hendes lyse hage/hals. Hun elsker vilde lege, men når der skal kæles, går den lille spinnemotor igang. Det er planen, at hun skal have kuld i forår 2022.

Hankatte - fædre til de kommende killinger

Regtime Amur


Født Marts 2020

Amur er importeret fra Rusland  og har primært russiske linier bag sig (basseret oprindeligt på Amerikanske og Europæriske linier). Amur er en virkelig velfarvet kat med en dyb mørk farve og en meget flot look. Det er planen at han skal være far til 1-2 kuld hos os. Amur bor hos en opdrætter-veninde.

Lugwe´s Tyrian


Født Februar 2021

Tyrian er efter amerikanske og rusiske linjer. Han er en relativt elegant dreng med pæn farve og type. Han er meget ernergisk, kontaktsøgende og legeglad, og elsker at sidde på skulder (eller bruge det som springbræt til at komme videre.) Det er planen at han skal være far til et kuld med Valeria i foråret 2022.

Lugwe´s Avlskatte

Der sættes store krav til de katte, som bruges til avl. Der tages hensyn til både udseende og sundhed, samt hvilke linier, der ligger bag den pågældende kat.


Det er vigtigt at gøre sig klart ved hver enkelt parring, hvad der ønskes fra dennne kombination.


Der bliver gjort et stort arbejde indenfor Abyssinier-avlen med at tilføre nye linier til opdrættet, derfor er mange af avls-kattene importeret fra udlandet.

Salg af avlskatte og parringer

Der sælges meget sjældent avlskatte og parringer fra Lugwe´s opdræt.

Dette skyldes, at der værnes om de meget unikke linier, for at disse ikke bliver spredt unødigt. De eksklusive avlskatte hentes hjem fra hele verden, og bruges for at tilføre større gendiversitet i racen.


Der er mere ved avl end blot at sætte to katte sammen. Seriøst avlsarbejde er aldeles krævende, både tidsmæssigt og økonomisk. Der ligger en vigtig udvælgelsesproces bag enhver killing, og der skal både held og forstand, og ikke mindst penge, til et godt opdræt.


Derfor kan der kun i meget særlige tilfælde blive solgt avlskatte og parringer fra Lugwe´s opdræt - og kun til restriktiv avl. Det kræver imidlertid, at den nye ejer vil fortsætte med at være selektiv og ansvarsbevidst i sit avlsarbejde. Dette indbefatter blandt andet neutralisering af alle killinger før videresalg.