lugwecattery

Purebred Abyssinian Cats


Avlskatte

Hunkatte - mødre til de kommende killinger

Lugwe´s Sinopia


Født d 28. April 2016

Sinopia er efter Sydafrikanske, Amerikanske og Canadiske linier. Hun er kælen og udadvendt, kontaktsøgende og legeglad. Hun er udpræget skulderkat og elsker at være højt tilvejrs og helt tæt på ansigtet. Hun har haft et kuld killinger i efteråret 2019 og vi har planer om et sidste kuld i sensommeren/efteråret 2020.

Lugwe´s Sanguine


Født d 15. September 2019

Gwennie er efter Canadiske, Amerikanske og Europæriske linier. Hun en en sprælsk og aktiv ungkat, der altid er ude på sjov og balade. Endnu er hun kun en teenager, men forhåbentligt vil hun få kuld i sæson 2021.

Hankatte - fædre til de kommende killinger

Dushara Marvel


Født d 20. April 2019

Marvel er efter primært Amerikanske linier, og er en elegant ungkat med pæne store ører og god pelskvalitet. Han er lidt forsigtig, men meget legeglad og spinder højt og længe, når man kæler med ham. Han er far til Valeria (2020), og vil gerne ud som kastrat og kælekat i et nyt hjem til efteråret 2020 sammen med en ligesindet killing eller ung hankat.

Adesimbo


Født d 4. April 2016

Simba er efter Amerikanske og Europæriske linier, og er en flot hankat med flot farve, type og pels. Han er lidt forsigtig, men meget kælen og legeglad, når han føler sig tryg. Han er far til Honey (2018) og Sanguine (2019). Han er nu kastreret og leder efter et kælehjem, gerne sammen med en killing eller ligesindet ung hankat.

Lugwe´s Avlskatte

Der sættes store krav til de katte, som bruges til avl. Der tages hensyn til både udseende og sundhed, samt hvilke linier, der ligger bag den pågældende kat.


Det er vigtigt at gøre sig klart ved hver enkelt parring, hvad der ønskes fra dennne kombination.


Der bliver gjort et stort arbejde indenfor Abyssinier-avlen med at tilføre nye linier til opdrættet, derfor er mange af avls-kattene importeret fra udlandet.

Salg af avlskatte og parringer

Der sælges meget sjældent avlskatte og parringer fra Lugwe´s opdræt.

Dette skyldes, at der værnes om de meget unikke linier, for at disse ikke bliver spredt unødigt. De eksklusive avlskatte hentes hjem fra hele verden, og bruges for at tilføre større gendiversitet i racen.


Der er mere ved avl end blot at sætte to katte sammen. Seriøst avlsarbejde er aldeles krævende, både tidsmæssigt og økonomisk. Der ligger en vigtig udvælgelsesproces bag enhver killing, og der skal både held og forstand, og ikke mindst penge, til et godt opdræt.


Derfor kan der kun i meget særlige tilfælde blive solgt avlskatte og parringer fra Lugwe´s opdræt - og kun til restriktiv avl. Det kræver imidlertid, at den nye ejer vil fortsætte med at være selektiv og ansvarsbevidst i sit avlsarbejde. Dette indbefatter blandt andet neutralisering af alle killinger før videresalg.