lugwecattery

Purebred Abyssinian Cats

 

Avlskatte

Hunkatte - mødre til de kommende killinger

 

 

 

 

 

 

Billede på vej

Lugwe´s Darjeeling

 

Født d. 6. September 2013

Darjeeling er en livlig og udadvendt hunkat af canadisk afstamning. Hun har en dyb mørk pelsfarve og en ekstremt elegant og smidig krop. Hun er en petit hunkat, der elsker at lege og klatre til tops, og lever helst oppe under loftet. Hun forentes at få kuld i sæson 2017.

Desire of Dushara

 

Født d. 22. Februar 2013

Desire er en stor, langbenet hunkat af fransk-russisk afstamning. Hun er tillidsfuld, kontaktsøgende, kælen og legeglad, og har nemt ved at acceptere nye katte. Hun forventes at få sit sidste kuld i sæson 2017, hvorefter hun søger et hjem som kælekat evt. sammen med en af hendes kommende killinger.

Lugwe´s Ebony

 

Født d 28. April 2015

Ebony er efter Hollandske og Amerikanske/Canadiske linier. Hun er kælen og udadvendt, kontaktsøgende og legeglad. Hun har fra en meget ung alder taget moderrollen meget seriøs, og har taget sig af andres killinger, som var det hendes egne. Det er planen, at hun selv skal have killinger i sæson 2017.

 

Haru´s Fremont Medina

 

Født d 14. Maj 2016

Medina/Feebee er efter Amerikanske linier og er opkaldt efter det område og by hun er født i lidt uden for Seatlle. Hun er en stor of rolig hunkat, som elsker mad og konstant finder små ting hun kan lege med. Det er planen, at hun skal have killinger i sæson 2018.

 

Lugwe´s Avlskatte

Der sættes store krav til de katte, som bruges til avl. Der tages hensyn til både udseende og sundhed, samt hvilke linier, der ligger bag den pågældende kat.

 

Det er vigtigt at gøre sig klart ved hver enkelt parring, hvad der ønskes fra dennne kombination.

 

Der bliver gjort et stort arbejde indenfor Abyssinier-avlen med at tilføre nye linier til opdrættet, derfor er mange af avls-kattene importeret fra udlandet.

Salg af avlskatte og parringer

Der sælges meget sjældent avlskatte og parringer fra Lugwe´s opdræt.

Dette skyldes, at der værnes om de meget unikke linier, for at disse ikke bliver spredt unødigt. De eksklusive avlskatte hentes hjem fra hele verden, og bruges for at tilføre større gendiversitet i racen.

 

Der er mere ved avl end blot at sætte to katte sammen. Seriøst avlsarbejde er aldeles krævende, både tidsmæssigt og økonomisk. Der ligger en vigtig udvælgelsesproces bag enhver killing, og der skal både held og forstand, og ikke mindst penge, til et godt opdræt.

 

Derfor kan der kun i meget særlige tilfælde blive solgt avlskatte og parringer fra Lugwe´s opdræt - og kun til restriktiv avl. Det kræver imidlertid, at den nye ejer vil fortsætte med at være selektiv og ansvarsbevidst i sit avlsarbejde. Dette indbefatter blandt andet neutralisering af alle killinger før videresalg.